İş Sağlığı ve Güvenliği Programınca Çaykur Muratlı Çay Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi.

13 Aralık 2022, Salı 87

İş sağlığı ve Güvenliği öğrencilerinin akademik hayatta edindikleri teorik bilgilerin sahadaki karşılığı görmek ve varsa uygulamadaki eksik unsurları tespit etmek amacıyla öğrencilerimizle çeşitli kurumları ziyaret ettik. Bu kapsamda 09.11.2022 tarihinde öncelikle Aralık Hidroelektrik Santralini ziyaret ettik.

Ziyaretimizi Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Harun HACIFAZLIOĞLU ve Elektrik Şebeke Tesisleri ve Güvenlik Dersi öğretim sorumlusu Öğr. Gör. Vildan ÇERİBAŞI ve 27 öğrencimizle gerçekleştirdik. Aralık HES İşletme Müdürü Hüseyin GÖZE ve elektrik-makine teknikerleri tarafından santral hakkında genel bilgiler verildikten sonra santralin çeşitli kısımları gezildi. Santralde alınan iş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Yüksek gürültüye maruz kalınan yerlerdeki izolasyon çalışmaları, kulak tıkaçları, yangın tüpleri, yangın alarm sistemleri, uyarı levhaları, yüksek gerilimde kullanılan teçhizat, kişisel koruyucu donanımlar ve koruma topraklaması yerinde görülerek derslerde görülen konuların iş hayatındaki pratik karşılığı görülmüş oldu. İkinci olarak ÇAYKUR Muratlı Çay Fabrikası ziyareti yapıldı.

Fabrika Müdürü Süleyman Yaşar bizi tesiste karşılayarak girişte genel bilgilendirme yaptı. Tesisin çay alımından başlayarak tüm işleyiş aşamalarını gösterdi. İmkânlar dâhilinde alınmış olunan iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri hakkında görüş alışverişi yapıldı. Uyarı levhaları, makinaların koruma tertibatları, çalışanların güvenliği için yapılan çalışmalar yerinde görüldü. Süleyman Beyin makamında bizlere ve öğrencilerimize yapmış olduğu lezzetli çay ikramı ile ziyaretimiz son buldu. Akabinde güne dair hatıra fotoğrafları çekildi.

Bu gezimizde bize her türlü desteğini esirgemeyen, işletme yetkileri ve tüm personele ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek gezimizi sonlandırdık.