Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kades Uygulaması Tanıtım Etkinliği Düzenlendi.

24 Kasım 2021, Çarşamba 74

Borçka İlçe Emniyet Müdürlüğünce Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bilgilendirme ve KADES uygulaması tanıtım etkinliği düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.

BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.