Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Programı Öğrencilerimiz ile Murgul İlçemize Teknik Gezi Yapıldı.

09 Haziran 2022, Perşembe 247

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı öğrencileri ile Murgul’da faaliyete geçecek olan Biyoenerji Santraline ve işletmede olan Murgul HES İşletmesine teknik gezi düzenlendi.

Artvin’de Hidroelektrik Santraller ve Barajlardan sonra Elektrik Enerjisi üretimi alanında farklı bir kaynak Biyoenerji ile enerji üretimi yapacak ilk üretim santrali olan Arten Biyonenerji San. Ve Tic. A.Ş. işletmesi Murgul’da orman atıklarından enerji üretimi yapacak. Tesis saatte 10MW elektrik enerjisi üretiminde, kaynak olarak orman ve orman endüstri atıklarından enerji elde ederek üretim yapacak.

Teknik gezi kapsamında gün içinde Murgul ilçe merkezinde yer alan Murgul HES de ziyaret edildi. Her iki tesiste de yetkililer tarafından elektrik enerjisi üretim aşamaları kapsamlı bir şekilde anlatıldı.

Bizleri bu teknik gezimizde kabul eden, işletme kapılarını açan Arten Biyonenerji San. Ve Tic. A.Ş. ve Cengiz İnşaat A.Ş. Murgul HES İşletmesi yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ederiz.